Final inženiring d.o.o.

Pošljite povpraševanje

Vaše ime*
E-pošta*
Vaše sporočilo*
CAPTCHA
CAPTCHA
Vnesite znake, ki jih vidite na sliki*
Domov | Zemljevid strani | Konakt    

domov Zemljevid strani Kontakt      

 
Oblačimo hiše po ugodnih cenah ... fasade FINAL Barvamo in svetujemo po ugodnih cenah ... fasade FINAL Kvaliteta bivanja - ročni in strojni ometi ... fasade FINAL Z vašimi željami do prijetnega ambienta... fasade FINAL
 

Fasade

Fasada  je ključni element zunanje podobe objekta. Pri Podjetju Final inženiring d.o.o., Fasade FINAL  Izdelujemo vse vrste fasad, obnavljamo fasade in poskrbimo, da vam vaša fasada nudi primerno toplotno zaščito ter lep izgled vašega doma ali poslovnega prostora.

Uporabljamo fasadne sisteme vseh večjih proizvajalcev:

 • Baumit
 • Röfix
 • JUB
 • Demit

 • Tradicija fasaderstva:
  V podjetju Final inženiring d.o.o. imamo večletno tradicijo na področju izdelave in obnove fasad, fasadnih sistemov, strojnih in drugih ometov ter izolacije in stenskih izolacijskih elementov. Sodelujemo neposredno s proizvajalci gradbenega materiala ter vam tako poleg storitev najvišje kvalitete zagotavljamo tudi visoko kvaliteten material po najnižjih cenah. Celostna storitev in tehnološko izobražen delovni kader sta naša glavna aduta, zadovoljstvo naših strank pa najboljši razlog, da nas kontaktirate.

  Uporabljamo preizkušene materiale za zaključne sloje podjetja Baumit, Rofix, JUB, Samoborka in izolacijske materiale podjetja Novolit, Fragmat in Demit.

  Po predhodnem ogledu vam naredimo natančne izmere in izdelamo ponudbo.

  Prednosti izolacijske demit  fasade:
  • Zunanja optimalna izolacija s tim stiroporom izboljša izolacijsko vrednost fasadne stene tudi za 3- 4 krat
  • Zid dimenzioniramo zaradi tega samo glede na statične zahteve in zvočno izolacijo, ter tako prihranimo na masivnih, težkih materialih in pri času gradnje. Posledica tega so tanjše stene, manjša teža objekta in manjši temelji ter večje neto kvadrature prostorov.
  • Velika temperaturna nihanja pozimi in poleti so izključena, zato imajo notranje površine sten vse leto ugodne temperature.
  • Odpade tvorba kondenzata in vlaženje sten na notranji strani ter s tem prispevamo k ugodnejšemu in zdravemu bivanju.
  • Zunanja masivna stena deluje kot akumulacijsko telo, ki vrača pozimi toploto prostoru.

  Izolacijska fasada je primerna za toplotno izolacijo vseh novogradenj in sanacije starih slabo izoliranih fasad. Pri objektih v sanaciji je potrebno predhodno preveriti primernost podlage. Fasado lahko izvajamo na vse trdne in 'zdrave podlage', ki so suhe ter očiščene prahu in mastnih madežev (salonit, plino- in peno betoni, stari omet...). Podlago predhodno obdelamo s tim pred namazom. Dela izvajamo pri temperaturi zraka in podlage od +5 do +35 stopinj celzija. Pred direktnim osončenjem moramo fasado zasenčiti.

  Lepljenje fasadnih plošč:
  Opora prvi vrsti  fasadne plošče je najpogosteje rob temelja na spodnji betonski plošči objekta. Kadar je spodnji rob fasade višje lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. Spodnji rob fasade je lahko izveden tudi brez U profil letve, priporočamo pa, da se na tem robu kasneje vgradi odkapni profil ali vsaj vogalnik.

  Fasadne plošče zaradi izvedenih preklopov lepimo na fasadni zid z desne proti levi in od spodaj navzgor. Ploščo z nanesenim lepilom rahlo pritisnemo ob zid in jo poravnamo do sosednjih plošč. Vogalna plošča mora biti položena tako, da sega za svojo debelino + 2 cm preko vogala objekta. Polagamo jih z zamaknjenimi vertikalnimi stiki, tako da z ostankom leve vogalne plošče začnemo lepiti novo vrsto na desni strani. Zamik vertikalnih stikov mora biti vsaj 30 cm. Za ravnanje plošč uporabimo daljšo leseno ali kovinsko letev. Udarjanje in močno pritiskanje ni dovoljeno, ker lahko s tem izrinemo lepilo, tako da plošča na tem mestu izgubi stik s podlago. Eventuelne točkovne izbokline na zidu rešujemo z brušenjem  fasadnih plošč z notranje strani, tako da ostane zunanja površina cela. Eventuelne reže med ploščami smemo zapolnjevati samo s fasadno ploščo nikakor pa ne z  lepilom ali Malto.

  Dodatno pritrjevanje fasadnih plošč:
  Dodatno pritrjevanje je odvisno od kvalitete gradbene podlage. V primeru zdravih podlag (opeka, betonski zidaki…..) dodatno mehansko pritrjevanje ni potrebno.
  V primeru zelo gladkih podlag (beton, ravni salonit…) , na prašnih in starejših ometih ali podlagah, ki so premazane z raznimi fasadnimi barvami ali dekorativnimi ometi je potrebno predvideti dodatno sidranje fasade s Pritrdili PVC, ki jih pritrjujemo direktno na stiropor plošče. Število sider in način sidranja se določi glede na stanje podlage, obvezno pa pri višinah sten nad 8 m.
  Predhodno je potrebno mehansko očistiti vse slabo oprijete dekorativne premaze, obrizge, omete, pri betonu pa je potrebno paziti tudi na opažna olja.
    


  Prvi nanos Malte:
  Maso zmešamo do homogenosti. Po 5 minutah jo ponovno kratko premešamo in tako pripravljena Malta  je uporabna približno 1 uro. Čas sušenja je cca. 24 ur. Malto nanašamo na fasadne plošče v približno 1,5 mm debelini s kovinsko gladilko. V sveži sloj malte vtisnemo Armirno mrežo od zgoraj navzdol, s tem da se mreža na stikih preklaplja za 10 cm in mora biti vgrajena na vseh površinah obloženih s fasadnimi ploščami. Vogale in špalete zidnih odprtin izvedemo z Armirno mrežo, ki jo prepognemo preko vogala ali pa z uporabo Vogalnikov, s čimer dosežemo večjo ravnost in trdnost vogalov.  Nanos drugega sloja Malte:
  Drugi sloj nanašamo na dobro osušen prvi sloj (po 24 urah pri normalnih pogojih, 65% relativna vlaga ter temperatura zraka 20°C) v debelini 1,5 mm in zgladimo s kovinsko gladilko.
   
  Nanos pred namaza – emulzije:
  Po osušitvi armirnega sloja (24 ur po nanosu drugega sloja pri normalnih pogojih: 65% relativna vlaga ter temperatura zraka +20°C) je potrebno fasado premazati s pred namazom.
  Vrsto pred namaza izberemo glede na izbiro zaključnega ometa. Nanašamo ju s čopičem, valjčkom ali z brizganjem.
  Čas sušenja je cca. 24 ur.


   
  Nanos zaključnega dekorativnega ometa:
  Zaključni omet nanašamo na dobro osušen pred namaz v skladu z navodili za posamezno vrsto ometa.